SERVICII

Serviciile noastre

null

Consultanță

Legislația în domeniului protecției mediului are peste 100 de acte normative care o reglementează.

Apelând la consultanții Șerban și Asociații veți depăși bariera limbajului legislativ pentru a înțelege mai bine obligațiile care vă revin în relația cu mediul, și pentru a asigura o bună funcționare a companiei dumneavoastră.

Consultanții noștri vor întocmi toată documentația necesară pentru a evita orice întrerupere de activitate cauzată de eventuale nereguli în documentația legată de mediu.

 • Identificarea și respectarea obligațiilor de mediu
 • Conformitatea cu legislaţia

null

Externalizarea serviciului de responsabil de protecţia mediului

Fiecare companie are obligația legală de a avea în cadrul companiei un reprezentant responsabil de mediu. Indiferent de dimensiunea companiei, a avea un consultant de mediu cu experiență în interior presupune de multe ori costuri ce nu sunt justificabile.

Așadar, Șerban și Asociații vine în întâmpinarea acestei nevoi cu un serviciu recurent și vă oferă posibilitatea externalizării responsabilității legate de mediu către o echipă de profesioniști dispuși să vă ofere asistență permanentă și să se asigure de îndeplinirea la punctuală și corectă a obligațiilor pe care le aveți față de mediu.

 • Externalizarea serviciului de responsabil de protecția mediului
 • Externalizarea serviciului de specialist în gestionarea deșeurilor
 • Introducere în SIM (Sistemul Informatic de Mediu) a documentațiilor și rapoartelor agenților economici

null

Autorizații

Procesul de obținere a autorizației de mediu este diferit de la o companie la alta În funcție de CODUL CAEN al companiei, agentul economic trebuie să îndeplinească anumite condiții prevăzute de legislația de mediu în vigoare.

Specialiștii de la Șerban și Asociații vă oferă suport pe parcursul întregului proces de obținere a autorizației de mediu. Începând de la stabilirea necesității Autorizației de Mediu și identificarea Autorității pentru Protecția Mediului cu atribuții în emiterea acesteia, până la întocmirea documentației și managementul autorizației de mediu.

null

Audit de mediu

Auditul de mediu este un instrument al managementului care constă într-o evaluare sistematică, documentată și obiectivă a modului în care funcționează structurile organizatorice cu atribuții în managementul mediului. Un audit de mediu periodic permite un control mai bun asupra diferitelor practici interne de protecție a mediului, precum și garantarea conformității cu legislația în vigoare.

Elaborarea unui proiect de Audit de mediu poate avea impact în mai multe sectoare:

 • Comunicarea media pentru companiile a căror activitate au un impact major asupra mediului înconjurător
 • Comunicarea cu acționarii sau partenerii care sunt interesați de îndeplinirea obligațiilor legale privind mediul
 • Comunicarea cu partenerii într-un proces de vânzare – cumpărare

În baza raportului elaborat de specialiștii Șerban și Asociații, veți putea optimiza procesele interne, astfel încât să asigurați adoptarea celor mai eficiente practici de protecție a mediului pentru afacerea dumneavoastră.

null

Eficientizare costuri

Protecţia mediului nu trebuie privită ca o cheltuială, deoarece ținerea sub control a obligaţiilor de mediu reprezintă un factor de scădere a costurilor companiei.

Prin introducerea măsurilor de protecţie a mediului companiile reuşesc să facă economii substanţiale. Prin organizarea unor sisteme de colectare a deşeurilor reutilizabile se pot reduce substanţial costurile cu ambalarea şi costurile cu plata obligaţiilor către Administraţia Fondului de Mediu.

Prin experienţa noastră putem optimiza costurile tale în următoarele puncte:

 • schimbarea contractelor de preluare deşeuri
 • tranzacţionare deşeuri
 • reclasificare deşeuri
 • monitorizare factori de mediu
 • consiliere în alegerea celor mai bune tactici disponibile (BAT)

null

Companii externe

În ultimii 10 ani de activitate, am oferit consultanță companiilor străine care și-au manifestat interesul de a dezvolta o afacere în România.

Printre serviciile oferite menționăm:

 • Identificarea obligațiilor legale de mediu înainte de începerea activității
 • Audit de mediu pentru începerea activității. (separă într-un nou punct) Studiul impactului asupra mediului și ce obligații revin companiei la închiderea activității.
 • Crearea și gestionarea bazelor de date legislative cu specific pe domeniul de activitate desfășurat.
 • Consultanță în preluarea unor afaceri pe teritoriul României care au impact asupra mediului.

„Apelează la un specialist de mediu ca să scapi de birocraţie şi costuri inutile.”

Cresta Social Messenger